top of page
Aad Stuijt

Focaccia met zongedroogde tomaatjes en olijven

INGREDIËNTEN (VOOR 1 BROOD)

  • 500 g tarwe bloem

  • 1/2 tl zoutzakje gedroogde gist

  • 300 ml warm water

  • 8 zongedroogde tomaatjes

  • 3 el Olijfolie (EXTRA VERGINE), plus 1 extra el voor bestrijken

  • handje ontpitte zwarte olijven, grof gehakt

  • 1 tl grof zeezout ter garnering

  • gedroogde oregano.

BEREIDINGSWIJZE:

Zeef de bloem en het zout in een grote kom, roer de gist erdoor. Voeg beetje bij beetje warm water en olijfolie toe om deeg te vormen. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed 10 minuten tot een elastisch deeg. Leg het deeg in een kom, dek af en laat op een warme plaats 1 uur rijzen of totdat de omvang is verdubbeld. Dep de zongedroogde tomaten droog en hak grof. Verwarm de oven voor op 200º C. Vet een grote, ondiepe ovenschaal of bakblik van circa 28 x 22 cm licht in met olie. Leg het deeg op het werkvlak en kneed de zongedroogde tomaatjes en olijven erdoor. Doop dan uw vingers in de olijfolie en druk het deeg uit totdat de schaal gelijkmatig is gevuld. Het deeg moet ongeveer 2 cm dik zijn. Bestrijk met olijfolie en druk met uw vinger kleine kuiltjes in het deeg. Dek af met een vochtige theedoek en laat 30 minuten rijzen. Strooi het zeezout en de oregano over het deeg en bak de focaccia in 20-25 minuten goudbruin. Snijd in vierkanten of repen en serveer.


TIP:

Het is heerlijk om er wat rucola, mozzarella en parmaham bij te serveren!

162 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page