top of page
Aad Stuijt

Romeins speltbrood

Ingrediënten

500 gram volkorenspeltmeel. 300 ml  wit druivensap 100 gram verse geitenkaas op kamertemperatuur 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel honing 1 theelepel elk van anijs en komijnzaadjes ½ theelepel zout 1 zakje droge gist 7 gram


Bereiding

Doe alle ingrediënten in een kom en 250 ml druivensap ( de rest bijvoegen als je deeg te droog blijkt te zijn). Kneed het deeg met je handen of met kneedhaak van je keukenmachine. Het deeg is goed gekneed als het loslaat van de kom en niet meer plakt aan je handen en je er een mooie massieve  bal van kunt vormen. Bij gebruik van de keukenmachine vormt het deeg een bal om de kneedhaak na ongeveer 3 minuten.


Doe de deegbal in de kom en dek het af met plasticfolie, laat het 40 minuten staan op een warme plaats (kamertemperatuur).


Hierna rol je het deeg uit ( met je handen uitduwen op vlakke ondergrond) en je maakt er een lap van. Deze lap vouw je in drie delen en zorg dat het uiteinde onderop komt en duw de zijkanten een beetje aan. Leg bakpapier op de bakplaat en Leg het deeg hierop (Je kunt het ook nog bestrooien met sesamzaadjes) om nog eens 40 minuten te rusten onder een theedoek.

Verwarm de oven op 200 graden en plaats het deeg in het midden van de oven. Zet een ovenvast bakje met water onderin de oven, dit is om het vochtgehalte op peil te houden. Na 35 tot 40 minuten is het brood klaar. Laat onder een doek nog een half uurtje afkoelen.

88 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page